2012-08-16
Grekisk marängbakelse
Till en middagsbjudning i somras bjöd jag den här smarriga efterrätten. Egentligen skulle man göra den som en stor marängtårta men jag tyckte det var roligare att göra små portionsmaränger i stället.
Recept 6-8 pers
3 äggvitor
1/2 tsk pressad citronsaft
1 1/2 dl strösocker
1 dl grovhackade valnötter
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk matyoghurt
2 msk florsocker
1 liter färska jordgubbar eller andra bär
Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa sedan ner sockret, lite i taget. Bred ut smeten till ca 30 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper, eller klicka ut i 8 st portionsmaränger. Strö över nötterna och grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen, låt marängen stå kvar några timmar. Vispa grädden. Rör i yoghurt och florsocker. Klicka grädden på marängen och strö över bären.
Om man vill så kan man ringla lite flytande honung över bakelsen. Gott!
Vilken fin bakelse!
SvaraRaderaMums så gott! Ser ljuvlig ut :)
SvaraRaderaSer rysligt gott ut, tack för receptet ska nog prova dessa någon gång;0)
SvaraRaderaSå god den ser ut! Och visst blev det mycket roligare med små bakelser än en stor tårta. :)
SvaraRaderade här ser riktigt gott ut,älskar valnötter.gjorde i dag kakor med just valnöt/sirapsfyllning,mumma verkligen
SvaraRadera