2013-09-20

Mammas 60-årstårta till jobbet


Min kära mor fyllde 60 år i slutet av Maj. Det firade hon med sina barn och barnbarn
på Bali. Vi beställde en "Very Cherry Chocolate Cake" till henne på hotellet vi befann oss
på just då. Mycket god och hon blev så rörd över att vi beställt en tårta där nere till henne. Innan resan hade hon skojat lite om hur jag skulle kunna baka en tårta till henne när vi
var iväg på semestern... Det gick ju såklart inte men det blev bra ändå med köpetårta. :)
När vi kom hem i början av juni hanns det inte med att bjuda på något gott till hennes kollegor så hon frågade nu efter sommaren om jag hade lust att göra en tårta som
hon kunde bjuda sina arbetskamrater på. Självklart! 
Vad gör man inte för sin kära mor.


Så här blev resultatet. En ljustrosa marsipantårta med svarta, grå och rosa marsipanblommor på. Mamma älskar nämligen marsipan så det går inte att göra annat än marsipan. Är någon allergisk så får dom pilla bort eller låta bli att äta... 


Tårtan bestod av: Ljus vaniljbotten fylld med drottningmousse och vit chokladganache. Spacklad med vaniljsmörkräm och sedan täckt med marsipan. Längst ner har jag
spritsat med smörkräm. Dekorationer i marsipan, pink food dust och sockerpärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar