2013-01-29

Doptårtor till Nova


I helgens som gick hade vi dop för vår andra dotter. Det var en lyckad tillställning och Nova var nöjd och glad både i kyrkan och i lokalen efter dopgudstjänsten. Kul med alla människor. Jag har inte gjort någon sugarpaste eller marsipantårta sedan bröllopstårtorna i höstas då jag var höggravid, så nu kliade duktigt i "tårtfingrarna". 


Vi beställde servetter med fotavtryck på i färgen Fuchsia så det fick bli lite av ett tema på kalaset. Jag gjorde fotavtryck av Nova på svart papper och lade ut på borden ihop med serpentiner, svarta confettihjärtan- och stjärnor samt rosa värmeljus. Därför passade det utmärkt med söta små fötter både på "Socker-Nova" och som dekoration på den andra tårtan. Nova har en Zebra-snuttis som hon är väldigt förtjust i, så den fick vara med.  Svart, vit och rosa var givna färger på tårtan och eftersom namnet Nova betyder "Ny stjärna" så var stjärnor såklart också givet val och hjärtan för kärleken.


Då släkten börjar få höga förväntningar på mina tårtor så får man ju lite prestationsångest. Det är lätt att dekorera "för" mycket, men jag tyckte att jag stannade i tid och blev väldigt nöjd med tårtorna. Släkten med! ;)


Tårtorna bestod av ljusa bottnar fyllda med päronmousse och after eight-fluff.
Spacklade med marängsmörkräm och täckta med sugarpaste.
Dekorationer i sugarpate och längst ner ett satinkantband.

6 kommentarer:

 1. Vilka jättefina tårtor!

  SvaraRadera
 2. Oj så söta och så otroligt välgjorda! Fina färger och många fina detaljer, gillar speciellt filten och de små fötterna. :)

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fina tårtor! Finns det möjlighet att få kontakt med dig? Skulle väldigt väldigt gärna beställa en tårta av dig till sonens dop! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Tack! Tyvärr har jag inte i dagsläget möjlighet att göra tårtor till mer än nära familj och vänner pga tidbrist. Sorry! :( Hälsningar Carina

   Radera