2011-09-15

Äppelpaj med knäcktäcke


Min mamma brukar göra en annan variant av äppelpaj där hon gör som ett knaprigt knäcktäcke istället för en vanlig smulpaj. Den blir riktigt god och knaprar så härligt när man äter den. Kanske inte värdens nyttigaste... men ibland får man synda lite också! 


Recept:


5 äpplen
125 g smör
1  1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda i socker mjöl och bakpulver. Knåda ihop degen ordentligt så att alla ingredienser blir jämnt fördelade. 
2. Skala, urkärna och klyfta äpplena. Lägg dom i en smörad pajform och smula över degen. Platta till smulorna med en sked så att det blir ett platt täcke. 
3. In i ugnen ca 30 min tills pajen fåt en gyllene färg. 


Servera den varm eller kall ihop med vaniljsås, vaniljvisp, vaniljkesella eller vaniljglass. 
Jättegott!

7 kommentarer:

  1. ska baka en sån ikväll. visste inte vad vi skulle göra med alla äpplen som barnen plockat

    SvaraRadera
  2. Äppelkaka är en underbart kär vän, så gott!

    SvaraRadera
  3. Jag har massor av äpplen som jag håller på att göra mig av med nu, kanske blir det något sådant här? =D Det ju så gott, så gott <3

    SvaraRadera
  4. Det där ÄR ju en vanlig smulpaj?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix, så gör iallafall inte jag smulpaj...

      Radera
  5. La till kanel o lite vaniljsocker:-), jätte gott!

    SvaraRadera
  6. Tack för ett efterlängtat recept på äppelpaj som nu står i ugnen. Jag kompletterade med lite havregryn och solrosfrön också

    SvaraRadera