2011-12-01

Ungsbakade äpplen


Det här är en väldigt enkel, god och smal efterrätt. Jag gjorde den till mig och min make en kväll när jag var lite sötsugen men inte ville ha något med så mycket kalorier. Receptet kommer från Viktväktarnas kokbok "Snabba köket".


Recept till 4 portioner
4 st stora äpplen
2 tsk flytande margarin
2 tsk rörströsocker
1 tsk kanel
2 dl vaniljglass max 10 %


Skala och skiva äpplen. Pensla 4 små ungsfasta portionsformar med 1 tsk margarin. Fördela äpplen i formarna och pensla med resterande margarin. Strö på socker och kanel. Tillaga i ugn på 225 grader några minuter. Ta ut formarna och lägg en kula glass på toppen. Servera genast.


Jag blandade kesella  med lite äkta vaniljpulver och lite agavesirap och serverade istället för glass. Väldigt mumsigt och nyttigt! 


Propointsvärdet/portion är 2 PP.

4 kommentarer:

  1. Vad de ser så gott ut!! älskar dessert med äpple YuM!!

    SvaraRadera
  2. Åh, det här blev jag sugen på nu! :))

    SvaraRadera
  3. Underbart, precis vad jag sökte! Hittade ingen vaniljkesella som jag tänkt ta till så det fick bli Mildas vaniljvisp 12%, funkar det med, tack för tipset!

    SvaraRadera