2011-10-28

Blixten McQueen till Jacob 2 år  Samma dag som Tilde döptes fyllde lille Jacob år. Han gillar filmen Bilar väldigt mycket så hans föräldrar ville gärna ha en tårta med bilar-tema till hans kalas. Självklart ville jag gärna göra en blixtentårta till Jacob! Har ju gjort ett par blixtenfigurer nu och börjar känna mig lite van att modellera honom. 


  Jag var lite sugen på att göra en tårta med V-motor märket och Blixten. 
  Denna gången fick den bli blå och med en "målflagga" som kantband.  Det var en på kalaset som hade Lactosintollerans och en som var allergisk mot mjölkprotein. Sökte runt lite på nätet och hittade ett recept på muffins (recept kommer senare på bloggen) som passade in och så gjorde jag marängfrosting att spritsa muffinsarna med. 


  Tårtan bestod av Saftig chokladbotten fylld med hallonmousse och mjölkchokladganache 
  med hackad daim i. Spacklad med smörkräm smaksatt med hallon och täckt med marsipan. Dekorationer i marsipan, sugarpaste. Till V-märket, bokstäver och siffror har jag använt Silver fooddust som jag löst upp i lite sprit och sen målat dom med. 


  Muffinsarna är gluten- lactos- och mjölkproteinfria med marängfrosting toppade 
  med lite chokladflakes och marsipan. 

  5 kommentarer:

  1. Så fin tårtan är, snyggt modellerat =)

   SvaraRadera
  2. Hur snyggt som helst! Du har fått göra många Blixtentårtor på sistone, roligt att du ändå hittar på nåt nytt varje gång. Och muffinsen ser jättegoda ut. :)

   SvaraRadera
  3. Nej men OJ vad tuff den här var, jösses vad snygg du har fått bilen! jag är så imponerad av alla som skulpterar och gör tårtor till konstverk - det är ett område jag inte riktigt lärt mig bemästra...

   SvaraRadera
  4. Tjuuusigt! Va du är duktig! :)

   SvaraRadera