2011-10-17

Doptårta till Tilde


Söta lilla Tilde döptes igår och jag fick nöjet att göra doptårtan. Tildes mamma hörde av sig för ett tag sedan och frågade om jag kunde tänka mig att göra en fin tårta när hennes dotter skulle döpas. Självklart så ville jag det. Önskemålet var en fräsch och fruktig fyllning, en liten sovande bebis och blommor i plommonlila och rosa på en vit marsipanbotten.


Jag och min familj var också bjudna på dopet. Jag hade lyckats få exakt samma färg på de lila blommorna som Emma hade på dekorationer, dukar och servetter så det va en fullträff och matchade perfekt, utan att jag hade fått någon prov bit innan.  Kul!


Jag tycker alltid att det är lite genant att vara med när tårtan ska ätas... dels för om den ska räcka till alla (vilket den hittills alltid gjort) och sen när alla kommenterar tårtan/tårtorna... 


Tårtan bestod av ljus vaniljbotten, fylld med rårörda hallon, hallonmousse och vaniljmousse. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationer i sugarpaste, marsipan, lila och rosa fooddust samt sockerpärlor.


Hallonmoussen som var i tårtan är min nya favoritfyllning. Riktigt frisk och god! 
Receptet kommer så småningom ut på bloggen. 


Grattis Tilde!!

10 kommentarer:

 1. Oj, vilken söt tårta! Den har du verkligen lyckats fint med =) Så kul att de lila blommorna matchade så bra med annat på dopet också!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Tycker den där lilla blöjrumpan och minifötterna gör hela tårtan :-)

  SvaraRadera
 3. Nämen gud så fin.. den har du verkligen lyckats jättebra med... så söt å rar :)

  SvaraRadera
 4. Jag är mållös.. WAAO!
  /Linda, Djura

  SvaraRadera
 5. Så söt tårta! Härligt med fötterna och tårna. :) Och fina färger, så skoj att de sen passade bra in på festen också! Men visst, helst håller jag mig borta när tårtorna skall börja ätas, just av samma orsaker. ;)

  SvaraRadera
 6. du ska vara stolt över den här tårtan,och tycker inte man ska skämmas.jag blir jätteglad och är gärna med då man ska äta.min favofyllning är faktiskt hallonmousse+färska hallon över och vaniljbavaroise,gudomligt gott

  SvaraRadera
 7. wow! Så duktig du är :) *imponerad*

  SvaraRadera
 8. Men vad söt.. Otroligt gullig bäbis och härliga färger. Riktigt snygg spritsad kant

  SvaraRadera