Här kommer ett recept på en väldigt god och lite lättare efterrätt.
Den fungerar säkert utmärkt att använda som tårtfyllning också men det
har jag inte provat än.
Recept till 4 portioner
Mousse:
250g jordgubbar
3 msk muskovadosocker
1 dl vaniljkesella
1 dl vaniljvisp
Krokant:
1/4 dl rårörsocker
10 st grovhackade sötmandlar (15 g)
Garnera med:
4 jordgubbar och strimlat limeskal
Börja med krokanten. Smält rårörsocker på medelvärme i en liten stekpanna.
Tillsätt mandeln försiktigt och rör runt. Häll upp det på bakplåtspapper och låt svalna.
Krossa i en mortel eller hacka med en kniv.
Mosa jordgubbarna med muskovadosockret och rör sedan ihop det med kesellan.
Vispa vaniljvispen hårt, blanda ned det i jordgubbsmoset. Häll upp i 4 glas.
Ställ kallt, gärna i frysen någon halvtimme innan de serveras eller frys in och tina 10-15 min
före servering. Strö krokanten över moussen och dekorera med limeskal och kanske
ett blad citronmeliss.
Jag ställde in glasen i frysen enligt receptet, men jag tror att de är bäst/godast att bara ha dom i kylen innan servering.
Vill man använda moussen som tårtfyllning ska man nog ha ett par uppblötta gelatinblad i en del av jordgubbsmoset som man kokar upp och sedan blandar med resten av jordgubbsmoset.
Mums!! Det där lät såååå gott :)
SvaraRaderaSå gott det låter med krokant till
SvaraRaderaDetta lät ju supergott! Mums!
SvaraRaderaMmm, den var jättegod! Tack för senast!
SvaraRaderaVilket spännande mousserecept, det måste jag absolut prova någon dag =) Trevlig blogg du har!
SvaraRadera