2011-05-25

Jordgubbsmousse med krokant!


Här kommer ett recept på en väldigt god och lite lättare efterrätt. 
Den fungerar säkert utmärkt att använda som tårtfyllning också men det 
har jag inte provat än. 

Recept  till 4 portioner

Mousse:
250g  jordgubbar
3 msk muskovadosocker
1 dl vaniljkesella
1 dl vaniljvisp

Krokant:
1/4 dl rårörsocker
10 st grovhackade sötmandlar (15 g)

Garnera med:
4 jordgubbar och strimlat limeskal

Börja med krokanten. Smält rårörsocker på medelvärme i en liten stekpanna. 
Tillsätt mandeln försiktigt och rör runt. Häll upp det på bakplåtspapper och låt svalna.
Krossa i en mortel eller hacka med en kniv. 
Mosa jordgubbarna med muskovadosockret och rör sedan ihop det med kesellan.
Vispa vaniljvispen hårt, blanda ned det i jordgubbsmoset. Häll upp i 4 glas.
Ställ kallt, gärna i frysen någon halvtimme innan de serveras eller frys in och tina 10-15 min
före servering. Strö krokanten över moussen och dekorera med limeskal och kanske
ett blad citronmeliss.

Jag ställde in glasen i frysen enligt receptet, men jag tror att de är bäst/godast att bara ha dom i kylen innan servering. 

Vill man använda moussen som tårtfyllning ska man nog ha ett par uppblötta gelatinblad i en del av jordgubbsmoset som man kokar upp och sedan blandar med resten av jordgubbsmoset.

5 kommentarer:

  1. Mums!! Det där lät såååå gott :)

    SvaraRadera
  2. Så gott det låter med krokant till

    SvaraRadera
  3. Detta lät ju supergott! Mums!

    SvaraRadera
  4. Mmm, den var jättegod! Tack för senast!

    SvaraRadera
  5. Vilket spännande mousserecept, det måste jag absolut prova någon dag =) Trevlig blogg du har!

    SvaraRadera