2012-01-19

Födelsedagstårtan till jobbet


Jag har ju helt glömt bort att lägga ut tårtan jag bjöd på jobbet härom veckan när jag fyllde år. Men här kommer den. Det ligger ju ett par fyllda stora tårtor i frysen, som skulle varit till min svärmors kalas som blev inställt p.g.a sjukdom, så en sådan blev perfekt. Var sugen på att täcka den med något med mycket choklad, så det blev chokladfudge frosting. Den är så god!! 

Tårtan blev inget annat än populär bland kollegorna och de blev nästan chockade när jag sa att den legat i frysen 2 månader. Så nu vet jag att det funkar minst 2 månader för en tårta att fryas och ändå inte smaka något som helst annorlunda eller dåligt. Svärfar fyller år i mitten på februari och då kommer en tårta att gå åt och den sista tårtan tänkte jag skicka med maken att bjuda sina kollegor på någon dag snart. 


Tårtan bestod av ljus tårbotten, fylld med rårörda hallon med snabbmarsan, hallonmousse och vit chokladmousse. Spacklad/täckt med chokladfudgefrosting och sedan dekorerad med en blomma av flowerpaste samt några sockerpärlor.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar din blogg!!
  jag följer dig på bloglovin..
  lägg gärna till mig http://www.bloglovin.com/blog/3393009/mammastartor

  SvaraRadera
 2. Försenade grattisar! Tårtan ser så god ut med chokladfrostingen, du har fått den snyggt mönstrad också. Och vad bra att veta att det faktiskt går att ha en tårta så länge i frysen!

  SvaraRadera
 3. Tack Sabina, vad kul att du gillar min blogg. Ska kika runt i din. :o)
  Tack tack Tove!! Japp, kanon att kunna spara dom så pass länge i frysen.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad bra att veta att en tårta kan hålla sig så länge i frysen! Tack för tipset! Synd bara att vi har sån liten frys. ;)

  SvaraRadera