2012-01-23

Two times chocolate cookies


Härom veckan var vi och besökte våra vänner familjen Erlingsson för att kika, lukta och mysa med deras senaste familjemedlem Loke. Jag kände att det skulle passa bra med lite nybakta kakor att bjuda på samt att familjer med det nytillskott ofta är lite trötta efter många besök och då ska de inte behöva stå med fika. Självklart så fick lille Loke en gåva och även hans storebror William fick en liten present. Min make köpte dessutom en cigarr till fadern i huset. Behövde jag säga att kakorna blev enormt populära...? ;o) 

Receptet kommer ifrån Danielle och jag kommer garanterat att baka dom igen.

Recept
150g mörk choklad
3 msk smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Låt smöret bli rumstempererat och vispa det sedan mjukt tillsammans med socker. Knäck i ägget och vispa det till en slät smet. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver i en bunke och sikta ner det i smeten, blanda samman till en smidig deg. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda snabbt ner den i degen. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till bollar. Lägg ut på en plåt och platta till dom lite med baksidan på en sked. Grädda i 175 grader i strax under 15 minuter.

6 kommentarer:

 1. Kakor är en superbra present att ha med sig! och ett bra byte att få gosa med en "nykläckt" bebis med ju :)

  SvaraRadera
 2. Jag förstår bra att kakorna var uppskattade, speciellt som de var så fint förpackade och dessutom låter väldigt goda! :)

  SvaraRadera
 3. de såg väldigt frestande ut!

  SvaraRadera
 4. Dessa låter inte alls fel.. mums!

  SvaraRadera
 5. Låter väldigt goda, blev det några över ;-)

  SvaraRadera
 6. Kakor är alltid uppskattat att få :)
  Så goda de ser ut

  SvaraRadera