2011-08-28

Blixten McQueen till Lucas!!


Förra helgen gjorde jag inte bara bröllopstårtor utan även den här Blixten-tårtan till Lucas på hans 3-årsdag. Lucas mamma Sara har sedan länge sagt att hon önskar en antingen Rorri- eller Blixten-tårta till sin sons födelsedag. Ja, ni ser ju vad det blev till slut....  :o) Den här tårtan har jag lärt mig en del av och jag blev inte alls nöjd med den. Själva Blixten och övriga dekorationer blev bra, men marsipantäcket var en ren katastrof... Önskemålet var prinsesstårtsfyllning och  jag har länge velat testa att göra en sådan enligt Lindas recept. Tror att tårtan blev väldigt saftig och god, men problemet var att jag täckte den redan på fredagen, samma dag som jag fyllde den. Jag behövde nämligen resten av den gröna marsipanen till bröllopstårtorna. Dumt av mig, för nästa dag började marsipanen så fint att smälta nertill. Suck! Ett brett band av rutmönster fick rädda den och jag lade på all dekoration. På söndagen då den skulle levereras på eftermiddagen hade den smält ännu mer och jag fick fylla på med en rad rutor till. Nu började det även smälta och bubbla sig uppepå tårtan och den började också sjunka ihop... Nu fanns det inget jag kunde rädda den med. Att det var 26 grader gjorde inte saken bättre. Den som var så jämt och fin från början.... snyft!  Hoppas iallafall att lille Lucas blev glad och att den smakade gott!!  


Vad har jag då lärt mig: Att aldrig täcka en gräddtårta i förväg (även om jag penslat locket med smält smör) och inte ha för tunn marsipan, och alltid sätta igång vår klimatanläggning på 18 grader när det är dags att dekorera tårtor och det är sommar och varmt!  


Tårtan bestod av ljus tårtbotten fylld med rårörda hallon, vaniljkräm, glasskräm och grädde. 
Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Dekorationer i Marsipan och dekorfondant. 


7 kommentarer:

 1. Vi är i allafall supernöjda. Tack än en gång Carina!

  Kramar från Sara o Lucas

  SvaraRadera
 2. Hehe, vad rolig!:)
  Den ser väldigt cool ut!

  SvaraRadera
 3. Va bra Sara!!
  Tack ska ni ha alla! :o)

  SvaraRadera
 4. Den hade mina barn älskat :-)

  SvaraRadera
 5. Så trist det är när det inte blir som man tänker sig - och vädret är ju inget som man kan påverka. Tycker du löste situationen bra i alla fall. Man få ju komma ihåg att tårtan hur som haver är bättre än en trist köpt prinsesstårta ;-)

  Dekorationerna blev förresten jättebra, syns att du lagt ned mycket tid på dem!

  SvaraRadera
 6. Tårtan är jättefin och jag hade inte ens tänkt på att ytan är lite bubblig om du inte hade skrivit det. ;-) Men jag har varit riktigt trött på marsipan och hetta den här sommaren, det funkar ju liksom inte ihop! Man borde kanske låta bli att baka överhuvudtaget på sommaren...?

  SvaraRadera