När vi hade gäster förra veckan bjöd jag på den här vansinnigt goda
blåbärscheesecaken. Det fick riktigt gott betyg. Lite synd för en av tjejerna
som inte får äta mjölk inte kunde smaka och dom andra gästerna sa flera gånger
hur god den var.... Men hon fick havreglass, chokladsås och blåbär,
så jag hoppas hon var nöjd ändå. Lägger in receptet både för
min egen del då jag lär göra den igen och om det är
någon annan som vill bjuda på en riktigt god efterrätt.
blåbärscheesecaken. Det fick riktigt gott betyg. Lite synd för en av tjejerna
som inte får äta mjölk inte kunde smaka och dom andra gästerna sa flera gånger
hur god den var.... Men hon fick havreglass, chokladsås och blåbär,
så jag hoppas hon var nöjd ändå. Lägger in receptet både för
min egen del då jag lär göra den igen och om det är
någon annan som vill bjuda på en riktigt god efterrätt.
Botten:
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Fyllning:
200 g Philadelphiaost, rumstempererat
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2-3 dl mixade blåbär
Garnering:
Färska blåbär och citronmeliss
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.
Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
Mixa blåbären till en smet.
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med blåbärsmoset.
Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med blåbär och citronmeliss.
Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med blåbär och citronmeliss.
Låter verkligen himla gott
SvaraRaderaHerregud så gott det där lät!! Den bara måste jag testa på någon gång :)!
SvaraRaderaDen såg otroligt god ut. Låter smarrigt med kladdkakebotten till blåbären.
SvaraRaderaLåter verkligen jättegott! Det brukar vara en trevlig överraskning lite annorlunda botten i cheesecake än vanlig kexbotten (som ju nog också är god, förstås). :)
SvaraRaderaÄlskar blåbär,och har planer att göra blåbärs cheesecake i morgon.men detta får vi nog pröva på nån annan gång,ser supergott ut
SvaraRaderaTack! :o)
SvaraRaderaJa, nästa gång ska jag prova med kexbotten... kanske lite "nyttigare"
jag håller i detta nu på o prova detta recept :) väntar på att kladdkakebotten ska svalna. men fikar på den gör vi imorgon :)
SvaraRaderaHåller också på att prova detta recept nu. Ser och låter hur gott som helst. Blev så glad när jag såg en cheesecake utan kexbotten.
SvaraRaderaFår jag låna din bild och blogga receptet i min blogg?
Trevlig helg! mvh/Teres
Hej Teres! Ja det är verkligen en supergod efterrätt. Det går bra att låna bliden. Länka till mig bara! :o) Ha det gott!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaGjorde denna fast bytte ut blåbären mot färska hallon och den blev super!
SvaraRaderaProvade att göra denna i helgen när jag hade gäster och det blev en riktig succé. Verkligen jättegod! Så nu har receptet spridit sig till en del andra. =)
SvaraRaderaVad kul!! Tack!!
RaderaDet här va utan tvekan den godaste cheesecake jag har ätit i hela mitt liv!
SvaraRaderaHar gjort denna idag och det blev succé här. Den godaste chesecake jag har ätit!! :) Tack för receptet :)
SvaraRaderaSå roligt! Den är en stor favorit hemma med. :)
RaderaSå roligt! Den är en stor favorit hemma med. :)
Radera