2011-08-21

Överaskningsbröllop!

För ett par månader sedan fick jag en förfrågan från en gammal arbetskamrat om jag ville göra 2 st tårtor till henne och sambons sommarfest de skulle ha för att fira deras födelsedagar. Hon hade önskan om att de skulle vara i beige marsipan och med en massa gröna blommor enligt en annan tårta jag gjort. Smak fick jag bestämma. Deras namn och datum skulle stå på tårtorna. När jag börja fråga en massa om jag inte skulle sätta deras ålder på tårtorna också smög det fram att det egentligen var bröllopstårtor och att de skulle överraska släkten på festen med att ställa till med bröllop. Vilken tur att jag fick reda på det, för då vill man ju extra mycket att tårtorna ska bli helt perfekta. Jag blev väldigt nöjd med dom, näst intill perfekta fast med någon liten skavank tyvärr... men jag hoppas att det inte syntes så mycket. Fick veta idag att de smakat mycket bra och att brudparet var helnöjda med resultatet. Skönt!

Tårtorna bestod av: ljus botten, fylld med vit chokladganache  och jordgubbsmousse. Spacklad med smörkräm smaksatt med jordgubbsessens och täckt med marsipan. Dekorationer i marsipan, gold fooddust och sockerpärlor. 
Den lilla bakelsen är av glutenfri botten, resten som tårtorna.

Lyckönskningar till Cissi och Magnus på deras dag!!
Tack för förtroendet!

11 kommentarer:

 1. Supersnygga tårtor! Underbara färger!
  Spännande att få vara en del i ett överrraskningsbröllop! :)

  SvaraRadera
 2. Carina, det var helt perfekta tårtor! Vi hittade då verkligen ingen skavank. Och så goda!!! Tack av hela vårt hjärta!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina tårtor, riktigt vackra

  SvaraRadera
 4. Hejsan! Jag skriver till dig för att jag hoppas på att fler ska våga prata om psykisk ohälsa,sjukdomar, våld, kriminalitet och andra problem och motgångar som man varit med om i livet. Kanske är du mitt uppe i något just nu eller har tagit dig ur något jobbigt i ditt liv? Jag har själv erfarenhet av olika problem och motgångar och skriver i min blogg om det. Under de senaste veckorna har jag även skrivit till andra bloggare för att se om någon annan vill dela med sig av sin historia. Flera personer har nappat och om du är intresserad av att läsa deras historier så trycker du på kategori "this is a true story" i min blogg. Du får självklart vara anonym i min blogg och jag publicerar inget utan din tillåtelse. Om du är intresserad av att dela med dig av din historia så kan du mejla mig på pussgurkan_9o@hotmail.com Skriv "händelser att dela med sig av" som rubrik så hittar jag ditt mejl snabbt. Jag tror vi måste prata om psykisk ohälsa. Många sitter hemma själva och tror att de är de själva som är problemet. Så är det sällan.. vi måste våga prata för att kunna göra en förändring. Och kanske kan din berättelse få någon annan att må lite bättre och inse att de inte är själva mitt i allt. Vi behöver varandra!

  SvaraRadera
 5. Tack för de fina kommentarerna!! :o)

  SvaraRadera
 6. Jättefina, färgerna är så lyckade! Skoj med överraskningsbröllop, vi bakade visst båda till ett sånt samtidigt. :)

  SvaraRadera
 7. Verkligen jättefina tårtor - kul att du fick göra det till deras bröllop! Blir väldig imponerad av färgerna, verkar skimra i många olika nyanser...superfint.

  SvaraRadera
 8. Tack! :o) Ja, färgerna blev bra. Det är 5 olika gröna... först tyckte jag inte att de passade ihop då det var både varma och kalla nyanser... men sen med lite guldpuder i och en salig ihopblandning så blev det bra till slut. :o) Ja eller hur är det extra kul att få vara med om ett överaskningsbröllop. :o)

  SvaraRadera
 9. Vad fina dom blev :) Guldskimmer gör verkligen att de ser lite extra lyxigt ut =)

  SvaraRadera
 10. Superfina verkligen,jag älskar färgerna!!!

  SvaraRadera