2012-09-10

Bröllopstårtor till Laila & Magnus 8/9 2012


Förra sommaren blev jag tillfrågad av en bekant om jag hade lust att göra tårtor till henne och blivande makens bröllop i september 2012. Bröllopstårtor är det absolut roligaste tårtorna att göra så svaret var självklart. Bruden skulle ha en svart klänning med mörkröda vaxade rosor med mycket strass och såklart "Laila Bagge" smycken. Rocktema med andra ord. Wow, det här kommer bli en rolig tårta tänkte jag och började redan planera. Jag ville inte att tårtan skulle vara svart utan vit med svarta och röda rosor samt detaljer i svart och strass.  


I januari fick jag veta att jag var gravid och bebisen är beräknad till den 18/9. Hmmm, bröllopet är ju den 8/9. Kanske inte jätte lägligt att göra tårtor 1 1/2 vecka innan beräknad förlossning... Men jag tänkte, äh va fan. Jag gick ju över tiden 1 vecka med mitt första barn så nästa skulle nog inte komma mer än möjligtvis någon dag tidigare. Jag fixar tårtorna och vi skulle dessutom gå på bröllopet. Den blivande bruden blev såklart lite nervös när hon fick veta om graviditeten och frågade om det fanns någon backup. Jadå, Linda lovade att att rycka in om det skulle bli en nödsituation. 


Jag kan ju säga att jag varit rätt nervös nu sista två veckorna att bebisen skulle komma för tidigt... Bottnarna bakade jag och fyllde för 1 månad sedan för att frysa in. Allt material och diverse ingredienser inhandlades och förra vecka blev alla rosorna klara. Min make tyckte att jag skulle samla ihop allt på ett ställe och rita en skiss på hur jag ville att tårtorna skulle se ut ifall han skulle behöva åka till Linda med allt i panik. Mest för säkerhets skull. Så det gjorde jag. 


Så i lördags var det alltså dags för bröllop och jag klarade både av att göra alla tårtor och vara med på vigseln med efterföljande fest. Till och med dansade en del men min stora mage i vädret. 02.30 var jag i säng och det var ett fantastiskt vackert och roligt bröllop med mycket kärlek. Som vanligt var jag nervös att tårtorna inte skulle räcka. De var beräknade till ca 70 st och det var 68 gäster som skulle äta. Men med all den goda maten och efterätten så var man så mätt att man knappt orkade tårta. Alla tog minibitar och bottendelen på våningstårtan samt lite av mittendelen blev över.Många tyckte den var fantastiskt vacker och väldigt god. Jag är supernöjd med dom och det är nog de snyggaste tårtorna jag gjort.


Tårtorna bestod av ljusa vaniljtårtbottnar fyllda med rårörda jordgubbar,jordgubbsmousse och vit chokladmousse. Spacklade med smörkräm smaksatt med jordgubbsessence och täckta med köpt vit sockerpasta. Tårtorna är sprayade med ätbar sliverglittersprat. Dekorationer i sockerpasta, marsipan, icke ätbart glitter på rosorna, satinband, strasspänne och ätbara sockerdiamanter. 


Tack Laila och Magnus för att jag fick den stora äran att göra era tårtor och grattis än en gång. Må ni leva lyckliga i alla era dagar. Kärleken är evig! 


Jag började min föräldraledighet idag. Än så länge har ingen bebis kommit och idag har jag bakat både pizzabullar och kärleksmums som kommer att komma ut på bloggen rätt snart. 
12 kommentarer:

 1. Super fin blev den, du är så duktig...och beundrar dig att som höggravid orkade du att få ihop en så vacker skapelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja, lite matt blev jag allt när jag gjorde den, men det gick! :o)

   Radera
 2. Wow, imponerande att du orkade göra tårtor och dansa på bröllop och allt :) Tårtorna är supersnygga, jag älskar blommorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad snällt! Har vilat mycket nu efter helgen. :o)

   Radera
 3. Så snygga de blev! Tur att jag inte behövde rycka in :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen tur! Men hade du fått göra det hade dom blivit hur snygga som helst. :o)

   Radera
 4. Underbara tårtor!

  Vilken tur att bebben inte bestämde sig för att göra entré i förtid ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, tur at lilla bebben är snäll och gör som mamma säger. ;o)

   Radera
 5. Supersnygga tårtor! Att du orkade nu när du är höggravid :) Hoppas nu du får lite lugnt tills bebisen kommer och att allt går bra!

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket! Ja, lite kämpigt var det, men det gick. Nu går jag mest här hemma och väntar på bebisens entré. :o)

  SvaraRadera
 7. Tårtorna är jättefina Carina - så roligt att du hann göra dem =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna! Ja, det var tur. :o)

   Radera