2012-09-24

Plommonkaka


Vi har fullt med plommon i trädgården och hela familjen mumsar på dom som dom är, saftiga och söta. Men jag tänkte att det kunde vara kul att göra någon kaka på plommon så jag letade runt lite på nätet och hittade ett spännande recept hos Lilla Blanka som bakade efter. 
Den blev väldigt saftig och god med smak av kardemumma, kanel och ingefära. Nästa lite pepparkakssmak, men ändå inte. 

Tog med kakan till mina föräldrar som skulle bjuda middag. Ibland brukar jag bidra med någon efterrätt, eftersom det är så kul att göra. 

Recept

2 st ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver 
1,5 tsk kardemumma 
1,5 tsk kanel 
0,5 tsk ingefära
0,75 dl solros- eller majsolja
6 st plommon, delade och urkärnade 

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner det i äggblandningen. Tillsätt oljan och blanda allt väl. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg plommonhalvorna med den runda sidan uppåt och grädda sedan i 175 grader ungefär 35 minuter. Pudra lite florsocker över kakan och servera med lite vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde. 
Mumsa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar