2010-11-23

Mammas födelsedagstårta


Min kära mamma älskar marsipanrosor så valet var självklart massor med rosor på hennes tårta. Rosorna är i röd och rosa marsipan. Tårtan bestod av chokladbotten, after eightfluff, päronmousse. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med SP. Dekorationer i SP, marsipan och sockerpärlor. Tårtan blev väldigt god och uppskattad.

4 kommentarer:

  1. Den här älskar jag!

    Hur gör du allt specialfluff? (after eight, bilar, etc)

    SvaraRadera
  2. Välkommen till denna "världen"!
    Kul att du kommit igång med en blogg :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tack!!
    Det är inte alls svårt. Man smälter ner vilket godis man vill ha i grädde. tex 150g after eight till 3 dl grädde. Grädden får inte koka. Sen kyler man godisgrädden minst 3 tim. Efter det vispar man den som vanligt med elvisp och använder den sen som fyllning i tårta.

    SvaraRadera
  4. Tack Linda!!
    Det är mycket att lära sig och jag har många bilder att lägga upp... :o)
    Kram

    SvaraRadera