2010-11-24

Päronmousse

Här är receptet på päronmoussen jag hade till mammas rostårta. Det är en god mousse som passar bra med After eightfluff och räcker till 2 lager i en 18 cm form.

ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk gelatinpulver/5 blad gelatin P
Päronessens
Grön färg

Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt ca 10 droppar essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen. Den blir ganska söt så man kan minska en del på sockret och/eller vaniljsockret om man inte vill ha den fullt så söt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar