Idag åker vi upp till Tandådalen och firar jul. Jag och min man har gjort lite godis som vi ska
ta med upp till stugan. Varje år gör Henrik fantastiskt goda chokladbollar från ett gammalt
recept från hans mamma. Dessa kan jag verkligen rekommendera och är nog det godaste
julgodis jag vet. Jag har gjort lakritstryffel och Mariannetryffel som jag hittat på tasteline.
Henkes chokladbollar:
100 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe
3 dl havregryn
Blanda ihop alla ingredienser och rulla dom i tuttifrutti-strössel.
Mariannetryffel
30 st Mariannekarameller
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Krossa Mariannekaramellerna fint med en kavel inslagna i plastpåse.
Se till att vara nogrann så inga stora bitar finns kvar.
Värm grädden i en kastrull. Finhacka chokladen och rör ner i grädden.
Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt smält.
Låt blandningen svalna i kylen och forma sen till små bollar av chokladen
och lägg in i frysen en kvart.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dom i
chokladen med hjälp av en sked eller gaffel.
Strö lite strössel på om så önskas.
Ser gott ut :-)
SvaraRaderaSer mycket gott ut!
SvaraRaderaTack! De var populära. :o)
SvaraRadera