2011-02-20

Mintmousse


Igår hade vi goda vänner på middag och då bjöd vi på denna mintmousse till efterrätt.
Den var superenkel att göra och inte så mycket kalorier eftersom att det är från en av 
mina viktväktarkokböcker. Här kommer receptet för den som vill prova nåt gott!

Mintmousse 4 port, 5 propoints
3 msk vatten
3 msk socker
2 ägg
3 mintplattor, typ After Eight
3 msk kakao
1 dl mellangrädde max 27 %

Blanda vatten, socker, äggulor och mintchoklad i en skål, sikta ner kakaon.
Sätt den i en större kastrull med hett vatten och rör tills det blir en kräm.
Låt krämen svalna. Vispa under tiden grädden och rör sen ner den avsvalnade 
krämen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i krämen.
Lägg upp moussen i portionsglas och låt stå kallt till servering. 
Garnera med tex, hallon, en mintplatta och citronmeliss eller mynta. 
Lägg dock till pp för mintplattan.

Det funkar säkert bra att ha denna mousse som fyllning i tårta men då får man nog
dubbla receptet för att få till ett lager i en 24 cm tårta. 


4 kommentarer:

  1. Kan intyga att den var supergod! Martin ville gärna ha denna nästa gång med ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja, verkligen god och inte så mäktig som ibland choklad kan vara. Perfekt till en 3-rätters middag.
    Kanske Martin kan få en variant av den nästa gång!! :o)

    SvaraRadera
  3. Det låter jättegott. Gillar mint.

    SvaraRadera