2011-03-19

Bärmousse

En mycket god tårtfyllning som passar bra ihop med choklad, både vit och mörk. Kanske även till limemousse eller varför inte till någon fyllning med banan. Receptet är från Linda Runns blogg, men jag har ändrat lite i det, då jag använt mig av det flera gånger. 

Blåbärsmousse  (Hallonmousse, jordgubbsmousse, björnbärsmousse)
Räcker till 2 lager i en tårta på 18 cm 


250 gram blåbär (frysta/färska)
3-4 msk snabbmarsanpulver

2 st gelatinblad
1,5 dl vaniljyoghurt
2-3 dl vispgrädde

Tina och koka ev upp bär och mosa ihop med snabbmarsanpulvret. 

Lägg i gelatinbladet (går även bra att utesluta om man vill ha en lite lösare fyllning). 
Kyl ner. Bären får absolut inte vara varma/ljumna när de blandas med grädden.
Häll på vaniljyoghurt och den ovispade grädden och vispa ihop till en fast konsistens

Om man vill så kan man utesluta yoghurten och får då en lite syrligare smak.

Det går även bra att byta ut blåbären mot andra bra.
Jag har provat att göra hallonmousse och jordgubbsmousse på samma sätt 
och det blir mycket gott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar