Recept ca 40 st (från boken "Sju sorters kakor")
200 g nötkärnor (jag hade hasselnötter)
2 dl socker
1 msk potatismjöl (jag hade majsmjöl, inget annat hemma. Men det gick också bra)
2 ägg
Nötkärnor till garnering
Mal nötterna med mandelkvarn (eller mixa fint i en hushållsmixer)
och häll dem i en bunke. Tillsätt socker, potatismjöl och ägg.
Rör sedan ihop till en "deg".
Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper med hjälp av 2 teskedar.
Jag rullar små bollar som jag tryckte till.
Tryck ner en nötkärna i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa kakorna innan de svalnat.
Förvara kakorna i en tätslutande burk någon vecka eller frys in dom,
det går också bra om man inte vill äta alla inom närmsta veckan.
Supergoda, lättbakade och fettfria små kakor. Perfekt till kaffet!
Här kommer lite bilder på mig och dottern när vi bakar...
En väldigt bestämd liten dam som helst ville baka själv,
utan mammas hjälp. Ser många år av bakning tillsammans
framför mig... :o)
Nötklickar var längesedan jag gjorde, det är så gott :-)
SvaraRaderaVilka härliga bilder på er tillsammans. Det är jättemysigt när man får hjälp i köket. :-)
SvaraRaderaTack!! Ja, det är kul med lite samarbete. :o)
SvaraRaderaGoda och VV- vänliga kakor :-) vad mysigt med lite hjälp :-)
SvaraRaderaVad mysigt! Kommer gärna över och smakar en nötklick någon dag :) och så långt hår Stella har fått, sötnos! :)
SvaraRadera