2011-03-02

Ganache

Ganache består av grädde och choklad, och passar bra att fylla- täcka tårtor, eller spritsa cupcakes med. Mängden grädde/choklad varierar lite beroende på vad den ska användas till. Vanligast är 1 dl grädde/100 g choklad. Till fyllning i tårta brukar jag använda mig av 2 dl grädde och 150 g choklad.


Hetta upp grädden och smält ner hackad choklad i. Viktigt är att grädden absolut inte får koka. Rör till en jämn smet och ställ kallt i minst 4 timmar men gärna över natten. Sen är det bara att vispa upp grädden till en härlig fluff och använda i sin tårta. Vill man spritsa ganachen, så ta lite mindre grädde så den blir lite stelare. Fyll spritspåsen och låt den med fördel stelna till lite i kylen innan du sprtitsar dina cupcakes.
Det funkar bra att använda sig av vilken choklad som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar