2011-03-08

Jordgubbesemla

Idag är det ju Fettisdagen och vad passar väl inte bättre än en semla då. 
Det är ju såklart många som lägger upp bilder och recept på goda semlor, men jag tänkte 
att jag skulle bidra med en annan variant av semlan. 



Själv kan jag tycka att semlan är lite överskattad och inte så värst god,
men om man gör dom själv och i lite mindre storlek än "köpesemlor" så kan jag faktiskt
tycka att det är rätt gott. Om man dessutom lyxar till dom lite som jag gjort,
 så va de riktigt goda!

Istället för vanlig grädde använde jag Arlas vispgrädde med jordgubsmak.
Den var lite mesig i färgen dock, så jag hällde i några droppar röd hushållsfärg.
Sen delade jag några jordgubbar i småbitar och blandade i den vispade grädden.
Jag delade och fyllde semlan med mandelmassa som jag blandat ut med lite av den 
ovispade j-grädden. Sen öste jag på med god jorgubbsgrädde i semlan, på med locket
och pudrade rikligt med florsocker. Sist en bit jordgubbe som dekoration.
MUMS!!!!


7 kommentarer:

  1. Det låter helt sjukt gott!!!! Ska jag lätt prova nån gång :)

    SvaraRadera
  2. Så gott med jordgubbssmak istället :-)

    SvaraRadera
  3. Det här lät riktigt gott!
    Smart att piffa upp semlan med jordgubbssmak!

    SvaraRadera
  4. Det är verkligen värt att prova! Än kan man äta semlor ett litet tag till, trots att det nu är fasta... eller nåt sånt. ;o)

    SvaraRadera
  5. Jordgubbssemla låter ju vansinnigt gott! En sån hade jag kunnat tänka mig igår, men för mig blev det faktiskt inte en endaste semla :-)

    SvaraRadera
  6. De såg verkligen goda ut =)

    SvaraRadera