2011-03-19

Tårtbotten á la Leila

Den här tårtbotten blev jag tipsad av Linda. Det är från Leila Lindholm och jag tycker fantastiskt bra om den. Superlätt, saftig, luftig och god!


Recept
Till en 18 cm form använder jag:
4 ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl

Vispa ägg och socker länge så att det blir riktigt vitt och pösigt, ca 10 minuter
Sikta ner mjölet och blanda försiktigt.
Häll i form och grädda i mitten av ugnen, 200 grader cirka 10-15 minuter.



Till en 24 cm  använder jag:
6 ägg
2.25 dl socker 
2.25 dl vetemjöl

Tillaga som ovan men placera formen på gallret längst ner i ugnen på 175 grader i ca 25 min.


Till en 28 cm form använder jag:
8 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
Tillaga som ovan men placera formen på gallret längst ner i ugnen på 175 grader i ca 40 min.


Vill man göra en chokladbotten så byten man ut 1/3 av vetemjölet mot kakao! 



3 kommentarer:

  1. Denna bottnen är superbra! En av de godaste tårtbottnarna!

    SvaraRadera
  2. Japp, jättebra!! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Ska det inte vara något bakpulver i?

    SvaraRadera